ΥΠΟ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

01/08/2012 21:33

ΥΠΟ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενωσης Μελβούρνης, η μετανάστευση στην Αυστραλία για τους Ελληνες δεν είναι μια 'εύκολη' υπόθεση. 
«Δυστυχώς, το Τμήμα Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει βάλει την Ελλάδα στον πιο υψηλό κώδικα παρακολούθησης (code 1) περί πρόσβασης μεταναστών. Εκεί έχουμε φτάσει, δυστυχώς. Δηλαδή περνάνε τους Ελληνες μετανάστες από 'μεγάλο κόσκινο'. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, το διαπραγματευτήκαμε με τον υπουργό και καταφέραμε τουλάχιστον να μην τους κακομεταχειρίζονται όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο. Διότι έχουν βάλει την Ελλάδα στην κατηγορία που ήταν οι τριτοκοσμικές χώρες: Αφγανιστάν, Ινδία, Σρι Λάνκα. Διότι ξέρουν ότι λόγω κρίσης ο κόσμος θέλει να φύγει από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουρδαλάκης και συνέχισε λέγοντας:
«Υπάρχουν κάποιοι (Ελληνες) οι οποίοι όταν έρχονται στην Αυστραλία κάνουν ορισμένα λάθη. Δηλαδή κλείνουν εισιτήρια one way για τη χώρα, δίνοντας την εντύπωση και δημιουργώντας υποψίες, ότι έρχονται ως λαθρομετανάστες. Γι? αυτό τους λέμε να κλείνουν εισητήρια μετ? επιστροφής για να δείχνουν ότι έρχονται ως τουρίστες».
Οσον αφορά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που εξετάζει για μετανάστευση το αρμόδιο Τμήμα της Αυστραλίας ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενωσης Μελβούρνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητούν στοιχεία για το πόσα χρήματα - καταθέσεις έχει στην Τράπεζα εκείνος που επιθυμεί να μεταναστεύσει στη χώρα, τι τυπικά προσόντα έχει για να προσφέρει στην Αυστραλία, εάν είναι παντρεμένος κ.ά.».
Περιγράφοντας τις μισθολογικές, ασφαλιστικές, εκπαιδευτικές συνθήκες στην Αυστραλία ο κ. Τσουρδαλάκης σημείωσε: «Ο βασικός μισθός την εβδομάδα είναι περίπου 900 - 1.000 δολάρια την εβδομάδα. Βέβαια το ενοίκια για μια μονοκατοικία (διότι στην Αυστραλία υπάρχουν ως επι το πλείστον μονοκατοικίες και όχι πολυκατοικίες και διαμερίσματα) είναι περίπου 300 δολάρια. Δηλαδή 1.200 δολάρια τον μήνα. Βέβαια εκεί δεν υπάρχουν φροντιστήρια. Τα δημόσια σχολεία είναι άρτια. Επίσης η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πολύ καλή. Ο πολίτης έχει πράγματι δωρεάν ιατρική περίθαλψη και φάρμακα σε πολύ μειωμένη τιμή. Η ποιότητα ζωής σε σχέση με την Ελλάδα, δεν συγκρίνεται».

—————

Back